diumenge, 27 de desembre de 2009

Una nova entitat del Berguedà, La Sobregaia Companyia, es presenta a través del Facebook


Mur del Facebook, Sobregaia Companyia, 30 d'octubre del 2009


La Sobregaia Companyia dels Set Trobadors vol ser, entre altres coses, un laboratori d'idees, allò que els guais pensadors en diuen un "think tank", però a la berguedana. El nom és manllevat dels savis que l'any 1323 van crear els Jocs Florals a Tolosa de Llenguadoc i els quals, encara avui en dia, estan en actiu, per la qual cosa Tolosa sovint és considerada la capital de la cultura occitana i una de les fites de la cultura d’Occident.

Des d'aquest espai es pretén crear un seguit d'activitats de caire festiu, desvergonyit, social i cultural a Berga, amb la idea de teixir xarxes de cooperació amb les entitats i persones que tinguin ganes de dur a terme projectes per al poble i amb el poble.

A la Sobregaia tant hi caben els concerts de petit format, com els recitals poètics, exposicions, representacions de teatre, happenings i performances, alhora que també anhelem somnis de més alta volada, com ara portar el mar fins al Berguedà i que totes les llunes siguin plenes i, totes les plenes, celebrades.

D'entre les idees rebudes fins ara hi ha la creació d'una colla castellera, un grup de gòspel amb un repertori modern, la realització d’una sèrie mensual a través de Youtube, un grup de trabucaires per aprendre a estimar el silenci...

Tal com veieu, tot hi té cabuda i tothom és benvingut a formar-ne part, cadascú pot aportar les seves idees i necessitats. Serem els encarregats de fer possibles tots els somnis.

Cal dir que la Sobregaia és un projecte que no té cap ànim de lucre i, si s'ha format, és per disposar d'una altra eina sobre la qual bastir la nostra cultura popular i culta (valgui la repugnància) i, en la mesura del possible, posar un altre element a l'abast d’aquest país tan necessitat d’afecte i d’autoestima. Amb l'energia de tots podrem ajudar a construir un espai més lliure en què desenvolupar-nos com a individus i com a ramat.

Siguem realistes, demanem l’impossible!

Molta llum, salut i endavant les atxes!

Cap comentari:

Publica un comentari